Opgelicht door de thuishulp

Thuiszorg is er voor hulpbehoevende mensen.

De thuishulp helpt in de huishouding, doet de boodschappen en pint – zoals gevraagd – af en toe iets extra’s.

Op een gegeven moment pint de thuishulp uit zichzelf een bedrag, dus zonder dat daarom is gevraagd. Het gepinde geld stopt de thuishulp in eigen zak.

Dit is niet een alleenstaand geval, het komt veelvuldig voor.

Kwetsbare mensen die in goed vertrouwen hun geldzaken aan anderen overlaten om vervolgens bedrogen te worden. De verleiding is te groot.

Het probleem is vaak de bereidheid tot aangifte. Er is een goede band met de persoon die zo goed helpt. Verder zijn de schok en beschaamdheid dat je zoiets toch is overkomen groot en brengt het aangifte doen veel rompslomp met zich mee.

Het bedrog moet daarnaast ook nog eens worden bewezen.

Een goede advocaat zal aandragen dat het gepinde bedrag netjes aan de hulpbehoevende is afgegeven en mogelijk gebruikt voor zakgeld van kinderen en kleinkinderen.

De verantwoordelijkheid wordt al snel bij het bureau voor thuishulp gelegd, maar zij kan pas iets doen als hard bewijs is geleverd.

Privé detectives van het Gooisch Recherchebureau kunnen dit bewijs leveren door de feiten te achterhalen. De kosten van het onderzoek kunnen bij veroordeling op de oplichter worden verhaald.

Een goed begin zou zijn als het thuiszorgbureau iedere thuishulp oplegt dat als zij boodschappen doen of geld pinnen voor hun cliënt, altijd de bonnetjes worden overhandigd.