De Vuurwerkramp

Paul van Buitenen heeft als klokkenluider uitgebreid (archief) onderzoek gedaan naar de gebeurtenissen rond de vuurwerkramp in Enschede. Ondanks zijn zeer uitgebreide rapportage lijkt het er op dat de autoriteiten zijn bevindingen in de doofpot willen stoppen. Na een aantal algemene berichten (zeer de moeite waard om te lezen) is hij, bij gebrek aan respons van de autoriteiten, begonnen man en paard te noemen.

Opvallend is dat, ondanks de stortvloed van informatie, zo weinig reactie is te bemerken van de autoriteiten. Als slechts een klein deel van zijn bevindingen zou kloppen dan is het nog schandalig dat hier niet uitgebreid aandacht aan wordt besteed.

Ik steun Paul van Buitenen in zijn queste om de onderste steen boven te krijgen. Zeer interessant leesvoer, van harte aanbevolen.

 

13 mei 2020 was het twintig jaar terug dat in Enschede de vuurwerkramp  plaatsvond. Dat was een goed moment om hier bij stil te staan. Helaas is hier ( ook vanwege de Corona crisis ) weinig aandacht aan besteed.

 
De posts van Paul op zijn LinkedIn page zijn niet meer te lezen maar het volledige rapport staat hier ( na het klikken staat het in uw download directory ).